2014-12-09 18:49:12• hírek • Kocsis Zoltán

Ráfázik az az önkormányzat, amely jól gazdálkodik Romániában

Kevéssel több mint 650.000 lejnyi költségvetés-kiegészítést hagyott jóvá a kormány a Szatmár megyei önkormányzatok javára, derült ki a kedd délelőtti videokonferencián. Az összegből az önkormányzatok a fogyatékkal élőket segítő szociális asszisztensek és a tanügyi káderek bérét fizethetik ki valamint a 90 napnál régebbi hátralékaikat.

Utóbbi viharként váltotta ki egyes polgármesterek elégedetlenségét - nem véletlenül. Többen is szóvá tették, hogy a törvény tiltja a 90 napnál régebbi hátralékok felhalmozását. Ráadásul amely önkormányzat igyekezett ezeket saját forrásaiból törleszteni gyakorlatilag pórul járt, mert most a kormány rendezte a hátralékok sorsát. Erre a célra 21.905 lejt kapott közel egy tucatnyi község. A dolog másik érdekessége, hogy a Szatmár Megyei Prefektúrán senki sem tudja, ezt a listát ki és milyen kritériumok alapján állították össze...

Az összeg többi részét az önkormányzatok a fogyatékkal élőket segítő szociális asszisztensek valamint a 2010-es bércsökkentések ellen bírósági pert nyerő tanügyi káderek visszamenő fizetésére fordíthatják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: